Concursul de Discurs Public în Limba Engleză

&

Concursul de Dezbateri în Limba Engleză

Au ca scop dezvoltarea abilității de a vorbi in public, coerent, organizat, corect din punct de vedere gramatical, fluent, cu folosirea unui vocabular adecvat temei propuse, potrivit cu nivelul grupei de vârsta din care concurentul face parte. Pronunția, intonația și accentul sunt, de asemenea, luate in calcul.

Pentru a pregăti un discurs eligibil pentru etapele superioare, in cadrul Concursului de Discurs Public, concurenții scriu un eseu pe tema propusa la nivel internațional, pe care îl prezintă liber, respectând structura impusă, și luând în calcul naturalețea, încrederea în sine, tonul vocii, limbajul corpului și contactul vizual.

Concursul de Dezbateri in Limba Engleza presupune dezbaterea unei moțiuni date, de către 2 echipe formate din câte 3 elevi, fiecare, dupa modelul dezbaterilor din Parlamentul Britanic (British Parliamentary Style). Și la acest concurs, CNMB a avut participanți, an de an, copii talentați atât la limba engleza cât și la argumentare și la a vorbi în public.

Pentru că, de-a lungul timpului, din 2003, Colegiul National “Mircea cel Batran” a avut elevi premiați la aceste concursuri internaționale, nu numai la etapele județene, regionale, naționale ci si la cea internațională, pentru că elevii au descoperit cât îi ajută pregătirea pentru aceste concursuri, precum și participarea la ele, an de an, profesorii colegiului iși pregatesc elevii pentru ele, iar colegiul a acceptat să găzduiască concursul până la etapa regională, la Concursul de Discurs Public și până la etapa naționala la cel de Dezbateri în Limba Engleza, în colaborare cu ESU Constanta si ESU Romania, iar colaborarea cu ESU International înlesnește trimiterea de profesori de public speaking si debate din Anglia pentru a-i pregati atât pe profesori cât și pe elevi pentru aceste concursuri.

Rezultatele deosebite obținute de elevii care participă la acest concurs, atât la writing cât și la speaking, ne-au încurajat să propunem acest concurs nu numai la nivel liceal ,ci și la nivel gimnazial și primar. Cu cât elevii își dezvoltă abilitațile de vorbire și scriere în limba engleza mai devreme, cu atât mai buni sunt la clasă, cu atât mai ușor își iau examenele și testele internaționale de limba engleză, precum Cambridge și IELTS, și cu atât mai bine se prezintă la olimpiada de limba engleză, acest concurs ajutându-i, evident, să capete încredere în sine, să fie capabili să poarte o discuție pe orice temă, în orice situație, în limba engleză.

Activități extrașcolare

 

    CONCURSURI

                 Citește mai mult

Activități extrașcolare

 

       CLUBURI

                Citește mai mult

Activități extrașcolare

 

    VOLUNTARIAT

                   Citește mai mult

Activități extrașcolare

 

       TEATRU

            Citește mai mult