Concursul regional de creație ” LITERATUR@LASĂ-NE SĂ TE CITIM ”

 Coordonator : prof. Luminița BELCIN, limba română

       Concursul este organizat de Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, membru fondator al Alianţei Colegiilor Centenare din România în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Fundaţia Academică „Alumni” a C.N.M.B. şi Alianţa Colegiilor Centenare se desfășoară în fiecare an în luna mai, fiind o manifestare cultural-artistică inclusă în Calendarul Activităților Educative Regionale, aprobat de MEN.

Scopul principal al acestuia este susținerea și dezvoltarea pasiunii pentru creația literară a elevilor de liceu din România Concursul are patru secţiuni: Poezie, Proză, Eseu, Epigramă/ Text satiric. Un concurent se poate înscrie la una sau mai multe secțiuni. Proiectul se derulează în mai multe etape - expedierea creațiilor literare pe adresa de mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., jurizarea acestora și festivitatea de premiere, care are loc în amfiteatrul Gh. Coriolan.

Se acordă Marele premiu al Concursului, câte trei premii (I,II,III) și mențiuni pentru secțiunile poezie, proză, eseu și Premiul „Ştefan Brânză” pentru secţiunea epigramă/ text satiric. Lucrările premiate vor fi publicate selectiv în revista „Zări Albastre” a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân‟.

Activități extrașcolare

 

    CONCURSURI

                 Citește mai mult

Activități extrașcolare

 

       CLUBURI

                Citește mai mult

Activități extrașcolare

 

    VOLUNTARIAT

                   Citește mai mult

Activități extrașcolare

 

       TEATRU

            Citește mai mult