Premiul ”Marco & Alberto Ippolito” își propune să fie o cale deschisă către înțelegerea și împărtășirea acelor principii universale care ne fac pe fiecare dintre noi cetățeni ai lumii.

Proiectul implică școli italiene, europene și nord-americane, care lucrează în sinergie pentru a crea o agora internațională în care tinerii să poată confrunta și discuta probleme legate de condiția lor existențială, de situația politico-socială a satului global care este în mod constant în fața ochilor noștri. Cu alte cuvinte, avem tendința de a oferi tinerilor un instrument de lectură care să le permită să evalueze și să facă față afacerilor umane cu criteriul binelui comun și dincolo de orice egoism sau interes personal sau național.

Premiul își dorește cu adevărat să fie simbolul tuturor lucrurilor cu care se confruntă școlile în certitudinea unei comuniuni spirituale în trasarea împreună a unei căi deschise spre înțelegere și împărtășirea acelor principii universale care ne fac pe fiecare dintre noi cetățeni ai lumii.

Associazione Professionale Qualificata per la Formazione Docenti e Dirigenti scolastici

Sezione di Reggio Calabria

Powered by ExtStore Advanced Portfolio

Activități extrașcolare

 

    CONCURSURI

                 Citește mai mult

Activități extrașcolare

 

       CLUBURI

                Citește mai mult

Activități extrașcolare

 

    VOLUNTARIAT

                   Citește mai mult

Activități extrașcolare

 

       TEATRU

            Citește mai mult