1. Examenele CAMBRIDGE

Se organizează în colegiul nostru, în colaborare cu European Examinations Center, de 3 ori pe an: decembrie, martie si iunie, pentru toate nivelurile: YLE-Movers(A1) și Flyers(A2), KET (A1), PET(B1), FCE(B2), CAE(C1), CPE(C2).
Ele echivaleaza testele de limba engleza pentru clasele a V-a si a IX-a, precum și competențele lingvistice, în cadrul examenului de bacalaureat, dupa cum urmează:
Clasa a V-a: A1- Movers, sau orice nivel superior, de la A2 la C2
Clasa a IX-a: A2- KET, sau orice nivel superior, de la B1 la C2
Bacalaureat: B1- PET, sau orice nivel superior, de la B2 la C2
 
2. Testul SAT și SAT Subject 
 
Este Bacalaureatul american, necesar atat celor care doresc să studieze in America, cat si celor care doresc sa studieze in Europa. 
Există testare si pentru juniori, cei care sunt la gimnaziu sau în clasele a 9-a si a 10-a. Înseamna puncte pentru CV-ul lor și le folosește în caz că doresc o bursă în străinătate sau să studieze liceul sau doar o perioada scurtă, fie in America, fie în oricare dintre țările care oferă această oportunitate. 
Acest test se organizeaza in colegiul nostru din anul 2010. 
 
Simulări CAMBRIDGE și SAT
 
Pentru a ști la ce nivel se afla, înainte de a se înscrie la unul dintre testele sau examenele menționate, elevii pot participa la simulările pe care colegiul nostru le organizeaza de trei ori pe an: noiembrie, februarie, mai.
 
3. Concursul Internațional de DISCURS PUBLIC ÎN LIMBA ENGLEZĂ
 
Se desfașoară în 6 etape- etapa pe școală, locală, județeană, regională, semifinală si națională, începând cu luna decembrie și până în martie- aprilie. Toate etapele, până la cea regională, inclusiv, sunt organizate în cadrul colegiului nostru.
Etapele Semifinală si Națională se organizează în București.  
Internaționala are loc la Londra, în mai.
Sunt 3 categorii de vârstă în care se pot înscrie cei care doresc să participe la acest concurs: 8-11 ani, 12-15 ani si 16-19 ani.
Primele doua categorii de vârstă merg până la etapa județeană, inclusiv.
Cei care se incadreaza in categoria a 3-a de vârstă merg până la internațională.
 
4. Concursul Național de DEZBATERI ÎN LIMBA ENGLEZĂ
 
Se desfășoară în 6 etape- etapa pe școală, locală, județeană, regională, semifinală si națională, începând cu luna decembrie și până în martie- aprilie. Toate etapele, până la cea națională, inclusiv, sunt organizate în cadrul colegiului nostru. Etapa internațională se desfășoară în altă țară, în fiecare an. țara organizatoare se anunță după etapa națională.
Sunt 2 categorii de vârstă în care se pot înscrie cei care doresc să participe la acest concurs: 12-14 ani si 15-19 ani.
Prima  categorie de vărstă merg pană la etapa județeană, inclusiv.
Cei care se încadreaza in categoria a 2-a de vârstă merg pana la internațională.
 
5. Concursul International de Limba Engleza- HIPPO
 
Se organizează în incinta Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" Constanța, prin Clubul Parinților Plus D, Filiala Fundației Academice Alumni a CNMB Constanta, începând cu acest an. Etapele Preliminară și Națională se desfășoară în martie si aprilie, iar cea internațională în mai, în Italia. Se desfășoară pe 5 niveluri, în funcție de anul nașterii copilului participant, acesta având libertatea să își aleagă un nivel superior, daca se știe pregătit suficient pentru nivelul pe care îl solicită, la nivel inferior nu i se permite participarea. 

HIPPO 1 Elevii născuți în 2005 și mai mici Nivel 1 Below Scale

HIPPO 2 Elevii născuți în 2004 și mai mici Nivel 2 CEF A1

HIPPO 3 Elevii născuți în 2002 și mai mici Nivel 3 CEF A2

HIPPO 4 Elevii născuți în 2000 și mai mici Nivel 4 CEF B1

HIPPO 5 Elevii născuți în 1998 și mai mici Nivel 5 CEF B2

 

Toate aceste examene și concursuri sunt coordonate de prof. NICULESCU FLORINA JASMINE pe care o puteți contacta, pentru informații suplimentare la :

- telefon :  0744336056

- email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 
 

Activități extrașcolare

 

    CONCURSURI

                 Citește mai mult

Activități extrașcolare

 

       CLUBURI

                Citește mai mult

Activități extrașcolare

 

    VOLUNTARIAT

                   Citește mai mult

Activități extrașcolare

 

       TEATRU

            Citește mai mult